Україна

Підсумки 05.02: Ракети для F-16 і фейки росіянСюжет


Підсумки 05.02: Ракети для F-16 і фейки росіян

F-16 передадуть з ракетами на 300-500 км; З’явилось спростування фейків росіян про удар по Лисичанську. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

F-16 передадуть з ракетами на 300-500 км. Нідерланди готують додаткові літаки 

Україна отримає від західних країн винищувачі F-16 разом з далекобійними ракетами. Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв. “У подальших пакетах військової допомоги Україна чекає літаки F-16 та ракети з дальністю ураження цілей у 300-500 кілометрів”, – заявив він. За словами Наєва, це дозволить Силам оборони України досягти ще більших успіхів на полі бою та звільнити нашу територію від ворога.

Тим часом Нідерланди готують додаткові F-16 для України. “Міністерство оборони Нідерландів готує до постачання Україні ще шість винищувачів F-16”, – повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен. За її словами, загальна кількість F-16, які готуються для передачі українській армії, тепер становить 24.

Удар по Лисичанську: з’явилось спростування фейків росіян

Удар ЗСУ в окупованому Лисичанську прийшовся не по пекарні, як стверджували росіяни, а по кафе поруч, в якому якраз колаборанти святкували два дня народження. У цьому кафе на п’янку зібралася місцева окупаційна адміністрація. “Верхівка “МНС”, “прокурори”, “депутати” (яких ніхто не вибирав). Брехливі російські ЗМІ… намагаються видавати їх за “мирних жителів”, але окремі пропагандисти вже потроху визнають реальну картину. Закликають колаборантів та гауляйтерів більше не збиратися разом, щоби всіх разом не вбило однією ракетою”, – зазначив журналіст Денис Казанський.

Поміч Україні: Джонсон заявив, що “поховає” проєкт

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що не поставить на голосування представлений у Сенаті законопроєкт про безпеку кордонів на суму 118 мільярдів доларів, в якому, зокрема, передбачена допомога для України та Ізраїлю. За його словами, якщо цей законопроєкт дійде до Палати представників, то він “помре після прибуття”.

Міністр у справах ветеранів подала у відставку

Юлія Лапутіна подала у відставку з посади міністра у справах ветеранів України. Її заява надійшла до Верховної Ради, повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук. Він зазначив, що заяву Лапутіної розглянуть на найближчому пленарному засіданні Ради. Про причини відставки міністра поки не повідомляється. Відставку Лапутіної прокоментував президент Володимир Зеленський, який заявив, що Україні потрібні сила, свіжа енергія й достатнє лідерство в кожній сфері. 

Росіяни вдарили з артилерії по Херсону, є жертви

Російські агресори обстріляли з артилерії Херсон, внаслідок чого у середмісті виникла пожежа. Місцева влада повідомила про чотирьох загиблих і одного пораненого. Це чоловіки 45 і 50 років, які були в автомобілі, жінка, яка під час ворожого удару перебувала на вулиці і чоловік 60 років, який дістав травми, що не сумісні з життям. 

Росії загрожує закінчення військової техніки через півроку – ЗМІ

Окупаційні війська РФ щодня з початку великої війни втрачали 19 танків, ББМ, гаубиць чи іншого важкого озброєння. Таким чином, змінився прогноз стосовно закінчення військової техніки в Росії: він скоротився до шести місяців. Про це повідомляє Forbes. “Оскільки виробництво нової бронетехніки продовжує відставати, росіяни все ще переважно їздять на старовинних машинах часів холодної війни, які вони витягли з довгострокового зберігання. Ці запаси обмежені. Один аналітик, який переглядає супутникові зображення, щоб відстежити російські запаси старих автомобілів, у грудні дійшов висновку, що Кремль відновив 1081 з довоєнних 4811 старих бойових машин БМП”, – розповіли у виданні.

В Києві шукали диверсантів на Оболоні

В Оболонському районі Києва встановили блокпости з метою пошуку диверсантів. Пошукові заходи здійснювалися за участю представників Сектору оборони №1 міста Києва, Оболонського ТЦК та СП, 129 батальйону територіальної оборони та представників Оболонського управління поліції. Метою таких заходів було виявлення диверсійно-розвідувальних груп ворога, заявили у ТЦК.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button