Україна

Підсумки 04.02: Перший Leopard та Одеса без світлаСюжет


Підсумки 04.02: Перший Leopard та Одеса без світла

Одеса знеструмлена: до міста везуть генератори; Перший канадський Leopard 2 вже на шляху до України. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

В Україну з Канади летить Leopard 2
 
Перший канадський Leopard 2 вже на шляху до України. Про це повідомила міністр національної оборони Канади Аніта Ананд. У Міноборони України повідомили, що Канада зобов’язалася поставити Україні чотири основні бойові танки Leopard 2 із запасів Збройних Сил Канади.
 
Одеса знеструмлена: до міста везуть генератори
 
Одеса через складну технологічну аварію залишилася без електрики. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на позачерговому засіданні Кабміну доручив привезти до Одеси всі потужні генератори, які є в Міненерго, і дав завдання МЗС звернутися до Туреччини за додатковою підтримкою у вигляді суден-електростанцій. До вечора до Одеси почало поступово повертатися світло.
 
Україна повернула 116 людей із полону РФ
 
Україна повернула із російського полону ще 116 людей. Серед них – захисники Маріуполя, партизани з Херсона, снайпери з Бахмутського спрямування та інші військові. Також Україні вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів-добровольців.
 
Зеленський обговорив з прем’єром Великобританії розширення ЗСУ
 
Президент України Володимир Зеленський провів телефонні переговори із прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком. Говорили про подальше розширення можливостей української армії, різнобічну підтримку України на коротку та довгу перспективу. Зеленський окремо наголосив: представникам агресора не місце на майбутній Олімпіаді в Парижі.
 
У США збили кулю-шпигуна
 
Американські військові в суботу збили китайську повітряну кулю, яку вважали шпигуном і через яку стався міжнародний скандал. Військові дочекалися, поки буде пролітати наж морем та збили його ракетою AIM-9X, випущеною F-22 Raptor. У Пекіні заявили, що дуже незадоволені і стверджують, що це був метеорологічний корабель, що збився зі шляху.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button