Україна

Підсумки 03.11: ДТП з нардепом і новий голова ССОСюжет


Підсумки 03.11: ДТП з нардепом і новий голова ССО

На Житомирщині нардеп на смерть збив людину; Зеленський призначив нового командувача ССО. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

На Житомирщині нардеп на смерть збив людину

У Житомирській області на трасі Київ – Чоп народний депутат від Батьківщини Андрій Ніколаєнко збив 18-річну дівчину. Від отриманих травм вона загинула на місці. Ніколаєнко запевнив, що усіляко сприятиме слідчим діям ДБР та добровільно пройде всі необхідні експертизи. “Я був тверезим, я не порушував правил, але трагедії уникнути не вдалося… Мої найщиріші співчуття рідним”, – додав нардеп. Триває з’ясування всіх обставин події.

Зеленський призначив нового командувача ССО

Президент Володимир Зеленський призначив Сергія Лупанчука командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ. Попереднім указом №727 президент звільнив з даної посади Віктора Хоренка, який командував ССО з 25 липня 2022 року. 16 серпня він увійшов до складу Ставки головнокомандувача. У відкритих джерелах наразі немає жодної інформації про полковника Лупанчука та його попередню роботу у ЗСУ.

За ніч ЗСУ збили 24 дрони і ракету

У ніч на 3 листопада ЗСУ знищили 24 ворожі дрони-камікадзе Shahed-136/131 і ракету Х-59. Усього окупанти атакували Україну чотирма десятками Shahed-136/131 з території РФ. Крім того, противник застосував керовану авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору окупованої частини Херсонщини. Президент України Володимир Зеленський відреагував на масовану ворожу атаку в ніч з 2 на 3 листопада і попередив, що з наближенням зими російські терористи намагатимуться завдавати ще більшої шкоди інфраструктурі українських міст і сіл. Зеленський зауважив, що були й влучання, але, за попередніми даними, жертв немає. Серед пошкоджених і зруйнованих внаслідок нічної атаки – коледж транспортних технологій у Харкові, збудований понад сто років тому.

Міноборони спростило потрапляння української зброї на фронт

Відтепер зброя українського виробництва потраплятиме на фронт швидше. На період війни було спрощено виробничий цикл і процес випробувань, повідомило Міноборони. Тепер військове відомство та ЗСУ наполягатимуть на підтвердженні лише трьох чинників: ефективності зразка техніки, його безпечності для особового складу та надійності в експлуатації. А виробник бере відповідальність за якість зброї, випробування та всі ризики постачання.

ЗСУ відбили 14 атак під Донецьком – Генштаб

Українські війська наступають на двох напрямках, а також відбили 14 атак окупантів під Донецьком. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ. Ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, зазначає Генеральний штаб. На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 17 атак. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Лукашенко заявив, що Україна “все одно буде наша”

Формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна “все одно буде наша”, бо для США вона начебто відходить на другий план. Про це повідомила його пресслужба. “Україна все одно буде наша. Нікому ця Україна не потрібна. Заварушка на Близькому Сході… Я ж попереджав, коли війна почалася, Зеленському дзвонив: “Володя, послухай мене, досвідчену людину, не перший рік працюю. Як тільки десь якась заварушка, про тебе забудуть”. І що відбувається? Україна відходить на задній план. Головою треба думати, перш ніж втягувати країну в ту чи іншу авантюру”, – заявив Лукашенко під час робочої поїздки у місто Островець Гродненської області.

В Україні вчетверте покращили прогноз врожаю

У поточному році врожай тонн зернових та олійних в Україні може сягнути майже 82 млн тонн. Такий прогноз оприлюднила Українська зернова асоціація (УЗА).  Аналітики учетверте за сезон покращили прогноз ще на 1,1 млн тонн – до 81,6 млн тонн зернових та олійних. В результаті врожай 2023 року може перевищити минулорічний на 7,8 млн тонн. “Постійне зростання прогнозу цьогорічного врожаю пояснюється сприятливими погодними умовами і кращою врожайністю культур. Цього разу врожай покращений за рахунок збільшення очікуваного врожаю кукурудзи та соняшнику”, – йдеться у повідомленні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button