Україна

Підсумки 03.03: Ціни на продукти і допомога СШАСюжет


Підсумки 03.03: Ціни на продукти і допомога США

Світові ціни на продукти падають 11 місяців; Пентагон опублікував новий перелік допомоги Україні. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Світові ціни на продукти падають 11 місяців – ООН
 
Світові ціни на продовольство знижуються 11 місяців поспіль. У лютому індекс цін становив 129,8 пункту, що на 0,6% менше, ніж у січні і на 18,7% нижче від піку, досягнутого в березні 2022 року. На тлі зниження індексів на більшість видів продовольства найпомітнішим стало зростання цін на цукор.
 
Зеленський та президент Латвії зустрілися у Львові
 
Президент України Володимир Зеленський перебував з візитом у Львові та провів зустріч із президентом Латвії Егілсом Левітсом. На прес-конференції після зустрічі повідомлялося, що глави держав підписали спільну декларацію, яка підтверджує підтримку Латвією повноправної європейської та євроатлантичної інтеграції України. Також Зеленський заявив про неприйнятність компромісів щодо введення державами-партнерами України санкцій проти Росії. Такі компроміси унеможливлюють швидку перемогу України у війні, зазначив глава держави.
 
Пентагон опублікував новий список допомоги Україні
 
Це 33-й пакет військової допомоги, який США виділяють за системою “президентського скорочення” запасів Пентагону із серпня 2021 року. У новий пакет увійшли боєприпаси та обладнання.
 
ФДМ отримав конфісковане майно Януковича
 
Кабінет міністрів передав до управління Фонду держмайна конфісковані активи колишнього президента України Віктора Януковича, у тому числі на території урядової резиденції Межигір’я. В управління фонду передано квартиру та два машиномісця в Києві, три будівлі, житловий будинок та дві земельні ділянки в Донецьку, нежитлові будівлі в Ялті, судно марки Бріг та два автомобілі – Toyota Sienna та Toyota Land Cruiser 100. Також були передані Центр відпочинку та здоров’я та два житлові будинки у селі Нові Петрівці (Вишгородський район, Київська область), а також готельно-ресторанний комплекс Акація. Крім того, фонд отримав в управління 100% ТОВ Танталіт та ТОВ Будинок Лісника.
 
ЗСУ знищили три російські склади та станцію РЕБ
 
Українські військові в п’ятницю відбили численні атаки російських агресорів на Донбасі та знищили ворожу станцію радіоелектронної боротьби (РЕБ). Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні. Ворог зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Авіація Сил оборони за добу завдала п’яти ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші захисники збили ворожий літак Су-34 та БПЛА типу ZALA. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили пункт управління, три райони зосередження противника, склад боєприпасів, два склади ПММ, а також станцію РЕБ ворога.
 
Ціна на газ у Європі опустилася нижче 500 доларів
 
Ціна на природний газ у Європі під час біржових торгів опустилася нижче за 500 доларів за 1 тис. куб. м уперше з 23 серпня 2021 року. Ціни на газ падають на тлі досить теплої погоди в Європі цього опалювального сезону, незважаючи на деяке похолодання цього і наступного тижня.
 
У Кадирова серйозні проблеми зі здоров’ям – Bild
 
У глави Чечні Рамзана Кадирова серйозні проблеми зі здоров’ям. Про це повідомляє німецьке видання Bild з посиланням на колишнього віце-прем’єра Чечні Ахмада Закаєва, який нині живе в еміграції. Зазначається, що останнім часом Кадиров помітно погладшав, на його обличчі з’явилися набряки. На відеороликах він часто не може розплющити очі. За інформацією Закаєва, у голови Чечні відмовляють нирки.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button