Україна

Підрив Каховської ГЕС: Встановлено місцеперебування 202 зниклих безвісти


Підрив Каховської ГЕС: Встановлено місцеперебування 202 зниклих безвісти

Зниклими безвісти внаслідок підриву дамби все ще вважаються 109 людей, повідомляють у Мінреінтеграції.

Встановлено місцеперебування понад 200 людей, що зниклих безвісти внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Повідомляється, що на гарячу лінію уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, надійшло 311 звернень про втрату зв’язку з рідними чи близькими внаслідок підриву ГЕС. Майже 90% звернень стосуються зниклих із тимчасово окупованих територій Херсонської області.

“Станом на сьогодні вдалося встановити місцеперебування 202 жителів Херсонщини. Зниклими безвісти внаслідок підриву дамби все ще вважаються 109 осіб. Їхні справи передані до Нацполіції для проведення розшуку та слідчих дій”, – йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадують: якщо близька вам людина зникла безвісти за особливих обставин, повідомляйте на гарячу лінію уповноваженого: 0 800 339 247. Жителі тимчасово окупованих територій можуть скористатися Viber або WhatsApp за номером: (095) 896-04-21.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, що викликало масштабне затоплення територій у Херсонській області та завдало значних екологічних, економічних та гуманітарних збитків Україні.

19 червня було відомо про 18 загиблих, ще 31 особа зникла безвісти. Це дані щодо нселедних пунктів підконтрольній Україні частині Хероснщини. 

А Центр національного сппротиву повідомляє, що росіяни на тимчасово окупованих територіях не проводили евакуацію людей, які не мають російського паспорта, і через це понад 500 жителів Олешок могли загинути.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button