Україна

Підробка COVID-документів – на Закарпатті затримали лікарку – новини


СБУ

Повідомляється, що вона вносила в електронну систему охорони здоров’я eHealth неправдиві відомості про вакцинацію

На Закарпатті за підозрою у шахрайстві з сертифікатами про COVID-вакцинацію затримали лікарку. Вона могла заробляти щомісяця близько півмільйона гривень на продажі COVID-документації. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Повідомляється, що зловмисниця працювала лікарем-інфекціоністом Центру громадського здоров’я Закарпатської обласної ради. За даними правоохоронців, жінка залучила до “схеми” знайому, яка за 30% від “доходу” шукала клієнтів, що не бажали вакцинуватись.

“За 3,5 тисячі грн лікарка вносила в електронну систему охорони здоров’я eHealth неправдиві відомості про вакцинацію. Крім того, вона видавала “пацієнтам” паперові COVID-сертифікати про вакцинацію без проведення фактичного щеплення”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у такий спосіб зловмисниця підробляла щомісяця майже 100 медичних “документів”.

Обом зловмисницям наразі оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) ККУ. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу. Триває слідство.

Новини за темою: На Закарпатті виявили підроблені COVID-сертифікати в учителів

Раніше повідомлялося, що в Києві правоохоронці викрили групу медиків, які продавали підроблені COVID-сертифікати. За даними слідства, лікарі та працівники однієї із лікарень міста Києва організували протиправну схему підроблення міжнародних свідоцтв про вакцинацію. Послуги коштували від 4 до 6 тисяч грн. 

Також ми писали, що у Києві викрили ще одну схему продажу сертифікатів COVID-вакцинації. До схеми причетні медпрацівник та співробітник патрульної поліції. Поліцейський займався пошуком “клієнтів”.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України пропонує відсторонювати керівників тих медичних установ, де співробітники були залучені до продажу підробних COVID-документів.


[ad_2]
Source link

Back to top button