Україна

Підписано закон, за яким зарплату полонених віддаватимуть їхнім сім’ям


Підписано закон, за яким зарплату полонених віддаватимуть їхнім сім ям

Норма не поширюється на осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які добровільно здалися в полон і самовільно покинули місця служби.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб, ухвалений Радою 24 серпня.

Новий закон забезпечує збереження грошового забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон, а також зниклих безвісти за особливих обставин та можливість виплати їх сім’ям.

Зазначається, що норма не поширюється на осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які добровільно здалися в полон і самовільно покинули місця служби.

У законі уточнено порядок виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліцейським за невикористані дні відпусток; порядок виплати грошової компенсації за невикористані дні відпусток у разі загибелі (смерті) військовослужбовців та поліцейських, а також вдосконалено порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

Раніше Зеленський схвалив новий вид покарань в Україні.

У Генштабі озвучили зміни у військовому обліку жінок з 1 жовтня

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button