Україна

Підписання ленд-лізу стане історичним кроком – Зеленський

Підписання ленд-лізу стане історичним кроком - Зеленський

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

Україна зможе отримати військову техніку та озброєння в оренду, а заплатити за них вже після перемоги чи просто віддати вцілілу техніку назад.

 

Президент України Володимир Зеленський подякував президенту США Джо Байдену та народу Сполучених Штатів за прийняття програми ленд-ліз. Слова подяки у понеділок, 9 травня, глава держави написав на своїй сторінці у Twitter.

 

“Вдячний Джо Байдену та народу США за підтримку України у боротьбі за нашу свободу та майбутнє. Підписання сьогодні закону про ленд-ліз – історичний крок. Переконаний, що ми знову разом переможемо. І захистимо демократію в Україні та Європі. Як і 77 років тому”, – зазначив Зеленський.

 

Напередодні президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав закон S. 3522 про ленд-ліз та захист демократії в Україні.

 

Закон дозволить США оперативно надавати нашій країні зброю захисту від агресії РФ. Крім того, Україна отримає фінансову допомогу у значно більшому обсязі, ніж було до цього.

 

Програма ленд-ліз – це допомога, яку США надавала союзникам антигітлерівської коаліції у період з 1941 до 1945 року. Її можна перекласти з англійської мови як “давати в борг і в оренду” (Lend Lease). У США тоді надали країнам Європи близько 60 мільярдів доларів допомоги. На нинішні ціни ця сума становить 700 мільярдів доларів.

 

Закон про ленд-ліз для України схвалив американський Конгрес, а 9 травня документ підписав президент Джо Байден. Україна зможе отримати військову техніку та озброєння в оренду, а заплатити за них уже після перемоги. Або просто віддати вцілілу техніку назад.

 

 

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button