Україна

Підпали авто військових: поліція викрила 68 людей, причетних до диверсій


Підпали авто військових: поліція викрила 68 людей, причетних до диверсій

Підпали скоюють громадяни України різної вікової категорії, лише частина із них є неповнолітніми.


Правоохоронці викрили 68 осіб, причетних до підпалів техніки військовослужбовців і волонтерів. Про це повідомив начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський в ефірі телемарафону в п’ятницю, 2 серпня.
 
“Нацполіція спільно із СБУ розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб у скоєнні цих злочинів”, – сказав він.

За словами Дзюбинського, найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі та Харкові.

 
Підпали скоюють особи різної вікової категорії, лише частина із них є неповнолітніми. Усіх їх об’єднує бажання заробити швидкі та легкі гроші.
 
Начальник карного розшуку Національної поліції зазначив, що автомобілі були підпалені на замовлення представників спецслужб РФ. Зазвичай людей вербують, коли вони шукають роботу в інтернеті, зокрема через Telegram-канали натрапляють на оголошення про роботу. 
 
Підпал авто військовослужбовців кваліфікується як заподіяння шкоди обороноздатності держави – диверсія та перешкоджання діям ЗСУ. У випадку настання особливо тяжких наслідків це кваліфікується як тероризм.
 
За підпали авто передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі від трьох років до довічного ув’язнення.
 
Нагадаємо, у Харкові та області зареєстровано близько 40 випадків підпалів автомобілів військових. Підпалювали машини переважно підлітки віком від 12 до 18 років.

На Дніпропетровщині за підпал автомобілів військового і волонтера поліція затримала двох неповнолітніх.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five + nine =

Back to top button