Україна

Підозру оголошено трьом російським високопосадовцям


Підозру оголошено трьом російським високопосадовцям

Зловмисники під час повномасштабного вторгнення РФ забезпечили переправлення морем російських військових і техніки на фронт.

Трьом високопосадовцям РФ, які забезпечили переправлення морем російських військових і техніки на фронт, повідомлено про підозру. Про це повідомлляє Офіс генерального прокурора (ОГП) на своєму Telegram-каналі в четвер, 27 березня.

“Заступнику міністра транспорту рф, керівнику федерального агентства морського та річкового транспорту та керівнику федеральної державної бюджетної установи “адміністрація морських портів Азовського моря” повідомлено про підозру в пособництві у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Служба безпеки України в Telegram повідомила, що мова про ⁠Олександра Пошивая – заступника міністра транспорту РФ; Захарія Джіоєва – керівника федерального агентства морського та річкового транспорту Росії; ⁠Сергія Сафонічева – очільника федеральної установи Адміністрація морських портів Азовського моря країни-агресора.

“Підозрювані восени 2022 року організували та забезпечили умови для переправлення морським транспортом особового складу ЗС РФ та інших збройних формувань РФ, військової техніки, засобів ураження до тимчасово окупованої території України. Таким чином вони сприяли вищому військо-політичному керівництву РФ у веденні агресивної війни проти України”, – йдеться в повідомленні ОГП.

У СБУ додають, що після захоплення Бердянська вони організували використання місцевого морського торговельного порту для потреб міноборони РФ. Зокрема, фігуранти організували зведення на території Бердянського морпорту та його акваторії російських фортифікаційних споруд і загороджень.

Нагадаємо, співачці Таїсії Повалій оголосили підозру через заклики захопити всю Україну.

Командували ударами по Бородянці: повідомлено про підозру двом генералам РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button