Україна

Підліток допоміг ЗСУ зупинити ворожу колону під Києвом

Підліток допоміг ЗСУ зупинити ворожу колону під Києвом

Фото: Скриншот

Підліток допоміг ЗСУ зупинити ворожу колону під Києвом

Підліток погодився допомогти ЗСУ, коли ті шукали власників дронів, готових інформувати про ворожі колони. Отримавши інформацію від підлітка, військові зупинили рух російської техніки за 40 кілометрів від Києва.

 

Підліток із Київської області – 15-річний Андрій Покраса – допоміг ЗСУ зупинити рух російської техніки на Київ, вчасно передавши військовим отримані за допомогою дрону геодані. Про це повідомляє Global News.

 

Юний скейтер мав великий досвід управління квадрокоптерами і був єдиним, хто мав досвід роботи з безпілотниками в цьому регіоні. Підліток погодився допомогти ЗСУ, коли ті шукали власників дронів, готових інформувати про ворожі колони.

 

Андрію надали інформацію, де, імовірно, може бути російська колона, а завдання полягало в тому, щоб знайти точні координати і дати їх бійцям.

 

“Це була одна з найбільших колон, яка рухалася по Житомирській трасі, і нам вдалося її знайти, тому що одна з машин надовго увімкнула світло”, – говорить Андрій.

 

Отримавши інформацію від підлітка, військові зупинили рух російської техніки поблизу села Березівка ​​– приблизно за 40 кілометрів на захід від Києва.

 

Андрій зізнався, що йому було дуже страшно, коли він помітив російську колону, але він був сповнений рішучості не дозволити росіянам захопити місто.

 

“Якби в нас не було таких операторів і безпілотників, які можуть допомогти українській армії, я думаю, що Київ уже міг би бути окупованим російськими військами”, – сказав голова Всеукраїнської федерації власників безпілотників Тарас Трояк у коментарі Global News.

 

Героїчний вчинок Андрія відзначив командувач відділу безпілотної розвідки ЗСУ Юрій Касьянов.

 

“Він справжній герой, герой України”, – сказав Касьянов.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button