Україна

Підлітків з ТОТ відправлять на військові навчання до РФ – ЦНС


Підлітків з ТОТ відправлять на військові навчання до РФ - ЦНС

У Росії ще влітку минулого року почали активно відкривати так звані військово-спортивні центри, у яких готують підлітків до подальшої участі у бойових діях.

Понад 2,5 тисячі дітей віком від 13 до 17 років з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей росіяни відправлять на військові навчання у Волгоградську область РФ. Про це у понеділок, 3 червня, повідомляє Центр національного спротиву.

Як повідомляє ЦНС, відбір на такі навчання місцеві колаборанти здійснюють самостійно.

“Насамперед звертають увагу на фізичний розвиток дитини й тоді активно беруться до психологічно обробки “майбутнього вояки””, – повідомили у ЦНС. 

Повідомляється, що філії таких військових таборів загарбники відкрили й на тимчасово окупованих територіях України.

“До прикладу, відкриттям такого центру в Луганській області займався особисто директор організації “воїн” Олександр Зайцев”, – зазначили у ЦНС та додали, що перелік злочинів Росії – збільшується.

“Тепер окрім залучення дітей до виробництва зброї, окупанти ще й готуватимуть малолітніх до ймовірного виконання бойових завдань. Такі дії російської окупаційної влади суперечать міжнародним нормам та стандартам у сфері освіти. Залучення неповнолітніх до подібних заходів порушує їхнє право на невтручання у війну та на захист від військового використання. І за ці злочини неодмінно прийде відповідальність і покарання”, – наголосили у Спротиві.

На тимчасово окупованій частині Запорізької області чоловіків віком від 60 до 65 років змушують підписувати контракти з Міноборони РФ

Раніше повідомлялося, що на ТОТ залишається 350-400 тисяч населення, з яких близько 50-70 тисяч можуть бути мобілізовані.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button