Україна

Під Верховною Радою проходить мітинг проти Савченко (фото)

Під Верховною Радою зранку зібрався мітинг проти народного депутата Надії Савченко. Люди переважно пенсійного віку тримають в руках плакати з такими написами: «Савченко на нари, Рубану до пари», «Савченко – сором нашої країни», «Надя гадюка», «Поверніть Надю Вовці» та інші. Про це повідомляє кореспондент 1News.

фото 1News

Хто організував людей – не зрозуміло, політичної приналежності вони також не висловлюють.

фото 1News

Між тим, сьогодні вранці регламентний комітет Ради дав дозвіл на зняття недоторканності, затримання та арешт нардепа Надії Савченко.

Як повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій, питання щодо зняття недоторканності буде розглянуте вже сьогодні.

Надія Савченко з депутатами від “Опозиційного блоку” 22 березня. Фото 1News

Сама Надія Савченко сьогодні перебуває у Верховній Раді. Вона активно спілкується з іншими нардепами та навіть з першим віце-спікером парламенту Іриною Геращенко.

Надія Савченко та перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко 22 березня. Фото 1News

Нагадаємо, 15 березня Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Надія Савченко планувала теракт у парламенті, і вніс подання щодо притягнення її до відповідальності.

В цей же день Савченко на брифінгу біля будівлі СБУ заявила, що більшість українців підтримали б збройне захоплення влади. «Хто не думав підірвати Банкову (на вулиці Банковій знаходиться Адміністрація Президента – ред.) або Верховну Раду? Ми що, живемо в 37-му році, в сталінські часи, коли це є злочином? Про це не можна говорити на вулиці? У нас про це не говорить тільки ледачий. У нас про це говорять всі. В соцмережі гуляє напис, що 98% українців допомогли б Рубану розвантажувати меблі. І я вірю, що це правда. Якщо ми хочемо вижити в цій країні, нам потрібна тотальна зміна політичної системи», — заявила вона.

20 березня Савченко заявила, що люди з оточення Президента мали намір «ліквідувати» її – і тому готували провокацію. Сама ж вона нібито вела розмови про теракти для введення влади в оману.

Також Надія Савченко просила суд ухвалити рішення про взяття на поруки керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, якого затримали за незаконне перевезення зброї з тимчасово непідконтрольній Україні території.

One Comment

  1. страна тотальных предателей. чем беднее народ тем легче его подкупить на подобные митинги. власть подкупила пенсов для прикрытия своего страха. еще год назад эти пенсы кричали за свободу Савченко.

Back to top button