Україна

Під удари ЗСУ потрапили 16 районів скупчень росіян


Під удари ЗСУ потрапили 16 районів скупчень росіян

Російські агресори намагалися атакувати на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Усі атаки було відбито.

На сході і півдні України тривають важкі бої. На Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках відбулось 18 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні у п’ятницю, 30 червня.

Військові нагадали, що сьогодні вночі ворог завдав чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши чотри зенітні керовані ракети із ЗРК С-300 та 13 іранських ударних БПЛА Shahed-136/131 по військовим та інфраструктурним об’єктах у Запорізькій області. Сили ППО знищено 10 дронів.

Протягом доби противник завдав вісім ракетних та 34 авіаційних удари, здійснив 40 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільних, пошкоджено понад 20 житлових будинків та навчально-виховний комплекс.

Російські агресори намагалися атакувати на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Усі атаки було відбито.

У свою чергу українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника та один – по зенітно-ракетному комплексу ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, три склади боєприпасів, 24 артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ.

Також стало відомо, що не менше 10 окупантів підірвалися на власних мінах в районі в населеного пункта Сергіївка Херсонської області. Міни встановила попередня ротація росіян.

Нагадаємо, українські війська перехопили стратегічну ініціативу й наступають на всіх напрямках. Про це сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Залужний відреагував на заяви про повільний наступ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button