Україна

Під Куп’янськом з’явились “вагнерівці” – Сирський


Під Куп янськом з явились вагнерівці - Сирський

Запекли бойові дії тривають неподалік Іванівки і Синьківки. Жодних успіхів на цьому напрямку росіяни не мають, запевнив генерал.

На Куп’янському напрямку фіксують присутність колишніх “вагнерівців”. Їх залучають до штурмів, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у Telegram в понеділок, 27 листопада.

“На Куп’янському напрямку для штурмів українських позицій використовують підрозділи, сформовані з колишніх ув’язнених, “шторм”, “шторм z”, “шторм v”. Фіксується присутність колишніх так званих вагнерів, які теж долучаються до штурмів. Жодних успіхів на цьому напрямку російські окупанти не мають. Бойові дії тривають неподалік Іванівки, Синьківки, Харківської області”, – написав він.

На Лиманському напрямку ворог намагається штурмувати в районі Серебрянського лісу, активно застосовує бомбардувальну, винищувальну авіацію та вертольоти вогневої підтримки.

Також Сирський зазначив, що на Бахмутському напрямку російські окупанти не полишають спроб витіснити українські підрозділи з позицій у Кліщіївці.

“На цьому напрямку російські окупанти активізували використання дронів-камікадзе. Успіхи у ворога на цьому напрямку відсутні”, – запевнив генерал.

За його даними, з початку місяця у зоні відповідальності ОСУВ  Хортиця росіяни втратили 8690 особового складу. Також було знищено або пошкоджено 1002 одиниці військової техніки ворога, з яких 109 танків, 175 бронемашин і понад 200 артилерійських систем і мінометів різного калібру.

Раніше у мережі показали величезне кладовище росіян з 331-го парашутно-десантного Костромського полку 98-ї дивізії.

Також повідомлялося, що останнім часом ув’язнені стали основним джерелом поповнення втрат Росії на полі бою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button