Україна

Під Кривим Рогом запустили першу нитку масштабного магістрального водогону


Під Кривим Рогом запустили першу нитку масштабного магістрального водогону

Трубопровід покликаний забезпечити водою області, що постраждали через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Новий трубопровід, що проходить між річкою Інгулець та Південним водосховищем, запустили на Дніпропетровщині. Він вирішує проблему водопостачання для жителів Кривого Рогу. Про це повідомив керівник Дніпропетровської обласної державної адміністрації Сергій Лисак на своєму Telegram-каналі в понеділок, 21 серпня.

“76 днів кропіткої роботи. 27 км нових мереж… Проєкт такого масштабу втілили вперше за часів незалежності України! За довжиною прокладених труб, потужністю насосів та темпами будівництва”, – запевнив урядовець.

За його словами, це проєкт повністю реалізований державним коштом – з Фонду ліквідації наслідків російської агресії.

“Втім це тільки перша нитка на цій ділянці. Нині тягнемо ще три. Вони потрібні, щоб заживити не тільки місто, а й громади Криворізького району. Коли труби будуть готові, щодня по ним зможемо перекачувати 400 тисяч метрів кубічних води”, – зауважив Лисак.

Посадовець також додав, що цей трубопровід – частина масштабного магістрального водогону. Він покликаний забезпечити водою області, що постраждали через підрив росіянами Каховської ГЕС. Зокрема, мовиться про Криворізький та Нікопольський райони Дніпропетровщини.

Нагадаємо, в Кривому Розі одна нитка нового водогону почала качати воду в Південне водосховище.

Як відомо, після підриву росіянами Каховської ГЕС понад один млн жителів Дніпропетровщини можуть залишитися без води.

Влада планує прокласти магістральні водогони в Дніпропетровській області до осені. Таким чином можна буде забезпечити водою такі міста як Кривий Ріг, Марганець та Нікополь.

Будуть збудовані три ділянки водогону завдовжки 87 кілометрів для відновлення централізованого водопостачання міст і сіл, у яких виникли проблеми з водозабезпеченням через підрив дамби Каховської ГЕС. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button