Україна

Під час воєнного стану використовувати Starlink дозволено всім бажаючим

Під час воєнного стану використовувати Starlink дозволено всім бажаючим

Фото: Винницкий городской совет

На період дії воєнного стану в Україні використання супутникового інтернету Starlink дозволено всім бажаючим

Передбачається внесення змін до плану використання радіочастотного ресурсу України для нормування умов роботи системи SpaceX Starlink на території України.

 

На період дії воєнного стану в Україні використання супутникового інтернету Starlink дозволено всім охочим. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

 

“Як я і обіцяв, робимо швидкі кроки для повноцінної легалізації використання технології Starlink в Україні. Тільки НКЕК з ініціативи Держспецзв’язку ухвалила перше необхідне рішення”, – йдеться у повідомленні.

 

За словами Федорова, передбачається внесення змін до плану використання радіочастотного ресурсу України для нормування умов роботи системи SpaceX Starlink на території України відповідно до цього рішення.

 

Раніше повідомлялося, що використання супутникових терміналів Starlink в Україні буде унормовано, оскільки масове використання супутникового інтернету Starlink може почасти впливати на роботу радіорелейного обладнання українських військових. Однак зазначалося, що всі громадяни та бізнес отримають можливість доступу до супутникового інтернету після завершення всіх необхідних процедур.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button