Україна

Під час удару по Краматорську постраждала українська письменниця


Під час удару по Краматорську постраждала українська письменниця

Письменниця зі Львова Вікторія Амеліна перебуває в лікарні у важкому стані через травму голови.


Під час російського обстрілу Краматорська Донецької області ввечері 27 червня поранення отримала львівська письменниця Вікторія Амеліна. Вона супроводжувала трьох громадян Колумбії, які також постраждали від атаки. Про це повідомила виконавча директорка громадської організації PEN Ukraine Тетяна Терен у Facebook.

“Наразі Вікторія Амеліна в лікарні. Поруч із нею фахові лікарі, її рідні та друзі. У неї є все необхідне, потреби у зборі додаткових коштів немає”, – зазначила вона.

За словами колеги письменниці, яка була з нею у ресторані-піцерії під час ракетного удару, Вікторія перебуває у важкому стані через травму голови.

“Вікторія Амеліна перебуває у важкому стані через травму голови, ймовірно, через розбите скло і балки. Усі наші думки з Вікторією”, – написала вона у Facebook.

Амеліна супроводжувала в поїздці на схід України делегацію письменників та журналістів з Колумбії, у складі якої були депутат Серхіо Харамільйо, письменник Ектор Абад і журналістка Каталіна Гомес. Всі вони також дістали поранення під час удару. Наразі з ними все в порядку, вони отримали незначні травми.

Вікторія Амеліна – українська письменниця та громадська діячка, лауреатка літературної премії мені Джозефа Конрада-Коженьовського. Засновниця Нью-йоркського літературного фестивалю в селищі Нью-Йорк Бахмутського району Донеччини. Вона бере участь у благодійних поїздках на деокуповані та прифронтові території письменників-членів PEN Ukraine.

Нагадаємо, 27 червня російські війська вдарили ракетами по центру Краматорська. Окупанти влучили в кафе в центрі міста. Відомо по 12 загиблих, серед яких троє дітей, та 60 поранених.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button