Україна

Під час теракту в сільраді на Закарпатті постраждав військовий на протезах


Під час теракту в сільраді на Закарпатті постраждав військовий на протезах

Василь Штефко пішов на фронт добровольцем на початку повномасштабного вторгнення, приховавши те, що у нього два протези, але через деякий час його комісували через стан здоров’я.

Під час теракту на сесії сільради у с. Керецьки на Закарпатті у п’ятницю, 15 грудня, постраждав військовий з інвалідністю Василь Штефко, пише Укрінформ.

Як дізнався журналіст, перші дві гранати підривник кинув Штефкові під стілець, і зараз військовий у лікарні з пораненнями м’яких тканин.

Зі слів Штефка, перші дві гранати, які під час сесії сільради в селі Керецьки кинув під ноги односельцям один із депутатів, покотилися саме під його стілець. Військовий – на протезах, і один з них значно пошкоджений.

“Все відбулося дуже швидко, буквально за дві-три секунди, я не встиг зреагувати. Отямився вже в лікарні. Мені провели всі операції, стабілізували. Мене врятували протези – щоправда, один з них сильно пошкоджений, доведеться міняти. Але перед тим ще мають зажити рани, то ж це буде довгий процес”, – розповів Василь Штефко.

Укрінформ повідомив, що Василь Штефко – військовий 128-ї бригади, пішов на фронт добровольцем на початку повномасштабного вторгнення, приховавши те, що у нього два протези. Служив водієм в одному із підрозділів бригади на Запорізькому напрямку. Пізніше через проблеми зі здоров’ям його відправили в тил, в через деякий час комісували.

Після повернення з фронту в рідне село Керецьки Штефко волонтерив для ЗСУ, він депутат сільської ради.

Нагадаємо, 15 грудня на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав три гранати прямо під час засідання сесії. Внаслідок вибухів постраждали 23 людини включно із підозрюваним. Постраждалі отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Один із постраждалих від підриву гранат депутатом Керецьківської сільської ради на Закарпатті помер у лікарні від отриманих поранень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button