Україна

Під час перепису населення українцям задаватимуть понад 50 запитань

Про це повідомляє у Фейсбуці Державна служба статистики, передає 1news.

На спільному засіданні президії НАН України та колегії Державної служби статистики схвалили Програму перепису населення України, який відбудеться 2023 року.

“Програма узгоджена з вимогами національного законодавства, містить більше 50 питань і визначає перелік демографічних і соціально-економічних характеристик фізичних осіб, домогосподарств і житлових умов населення”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначила академік НАН України Елла Лібанова, “людський капітал є основною рушійною силою розвитку країни”. Інформаційна цінність перепису населення здебільшого залежить від переліку запитань, за якими здійснюється опитування. Відповіді на них мають створити інформацію, яка дозволить охарактеризувати умови життя кожної людини, її роль у домогосподарстві, сім’ї та суспільстві в цілому, а також провести міжнародні співставлення.

Голова Держстату Ігор Вернер представив проєкт Програми всеукраїнського перепису населення та основні блоки запитань, за якими буде здійснюватися збирання інформації. Серед них: основні демографічні характеристики (вік, стать, місце народження тощо); етнічне походження, мовні ознаки та громадянство; освіта; джерела засобів існування; зайнятість; міграційна активність; визначення статусу інвалідності; житлові умови.

Віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму відеозверненні до учасників засідання наголосив на необхідності проведення перепису задля майбутнього ефективного розподілу коштів та прийняття рішень на основі якісних статистичних даних, а також подякував науковій спільноті за активну участь у підготовці програми перепису.

Зазначається, що з рішенням провести перепис привітав нашу державу голова Фонду народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine Хайме Надаль. Він запевнив, що Фонд надаватиме всебічну підтримку уряду України під час проведення перепису населення.

 

 

 

 

Back to top button