Україна

Під час боротьби за храм УПЦ МП помер чоловік


Під час боротьби за храм УПЦ МП помер чоловік

Раніше місцеві жителі на Київщині ухвалили рішення про перехід церкви до підпорядкування ПЦУ, але священики УПЦ МП відмовилися віддавати ключі.

 

У селі Липовець на Київщині під час штовханини біля храму УПЦ МП помер чоловік, повідомляє видання Кагарлик.City.
 
Як зазначає ЗМІ, місцеві парафіяни хотіли вигнати із храму священиків Московського патріархату. Раніше місцеві жителі ухвалили рішення про перехід церкви у підпорядкування ПЦУ. У суботу, 8 квітня, до храму завітали парафіяни з вимогою до священика УПЦ передати їм ключі.
 
Коли піп МП відмовився це робити, люди спробували зайти до храму. Проте представники УПЦ МП заважали це зробити. Як наслідок, почалася штовханина.
 
За інформацією ЗМІ, біля церкви був місцевий житель. Йому раптово стало погано. На жаль, чоловік помер.
 
У поліції підтвердили смерть місцевого мешканця біля храму.
 
“Померлий – чоловік 1961 року народження. Це не посадова особа, а один із тих, хто був біля храму на стороні ПЦУ. Причина смерті – серцевий напад, йому вже двічі робили операцію”, – повідомила представник поліції Київської області Ірина Прянішнікова.
 
В УПЦ МП заявили, що настоятель храму протоієрей Василь написав заяву до правоохоронних органів щодо смерті чоловіка та заявив, що кілька чоловіків повалили його на землю, тягли за ланцюг, де висів православний хрест; вимагали, щоб він більше не проводив богослужіння та поїхав жити в інше місце.
 
Як зазначається, священик УПЦ МП написав у заяві поліції, що померлий чоловік, “вигукуючи погрози, що повісять нас, почав тягнути за хрести… після чого впав на асфальт і помер у конвульсіях”.
 
УПЦ МП також оприлюднила нарізку відео інциденту.
 
 
Нагадаємо, 2 квітня священники УПЦ МП побили військового у Хмельницькому. Того ж дня громада храму вирішила перейти до ПЦУ, а митрополит Антоній передав ключі від Свято-Покровського собору.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button