Україна

Петиція про жіночі купе набрала необхідну кількість підписів


Петиція про жіночі купе набрала необхідну кількість підписів

Хоч до кінця збору підписів залишилось 73 дні, документ вже набрав необхідну кількість голосів.


Петиція про запровадження у поїздах Укрзалізниці окремих вагонів для жінок та чоловіків набрала необхідні 25 тисяч підписів. Відповідна ініціатива була зареєстрована на сайті Кабінету міністрів 15 травня.

Станом на 3 червня під документом підписалися 25 074 особи з 25 тисяч необхідних. Тож тепер на неї повинні були б дати відповідь.

 
Свою пропозицію автори петиції пояснюють необхідністю створення безпечних і психологічно комфортних умов для перевезень.
 
“На довгих маршрутах, коли є необхідність сну в купейних або плацкартних вагонах, пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Непоодинокими є випадки неприйнятної поведінки, як-от нав’язлива поведінка, навмисні дотики до інших пасажирів. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах”, – йдеться у петиції.
 
Також зазначається, що у потягах люди часто перевдягаються, що проблематично зробити у присутності представників іншої статі.

Нагадаємо, після реєстрації петиції в Укрзалізниці вирішили створити окремі жіночі купе та протестувати таке нововведення кілька місяців. Жіночі купе планують впровадити на маршрутах далекого сполучення.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button