Україна

Петиція про мінімальну зарплату нардепам: Зеленський дав розпорядження


Петиція про мінімальну зарплату нардепам: Зеленський дав розпорядження

Глава держави доручив голові Кабміну та спікеру парламенту розглянути це питання та доповісти йому про результати.

Президент Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністрові Денису Шмигалю та голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку розглянути питання щодо встановлення зарплати для всіх народних депутатів та членів уряду на рівні мінімального окладу.

Таким чином Зеленський відреагував на петицію на цю тему, яка зібрала понад 25 тисяч підписів.

У своїй відповіді на електронну петицію №22/143976-еп “Встановити рівень зарплати для всіх народних депутатів на рівні мінімального окладу”, яка оприлюднена на сайті глави держави, Зеленський подякував “за активну громадянську позицію” всім особам, які висловили відповідні пропозиції з питань підтримки армії та населення України.

Він наголосив, що згідно із законодавством, щомісячний посадовий оклад народного депутата встановлюється Верховною Радою України. Надбавки до нього здійснюються у розмірі, встановленому для членів Кабінету Міністрів України.

У законодавстві також прописано умови оплати праці членів Кабінету Міністрів.

Водночас, за його словами, 6 квітня 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову, якою встановлено, що до окремого рішення Кабінету Міністрів України, але не раніше 1 січня 2024 р., прем’єр-міністру, першому віце-прем’єр-міністру, віце-прем’єр-міністру, міністрам, їхнім першим заступникам, заступникам, голові та членам Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій надбавка за інтенсивність праці не виплачується.

“З огляду на вказане, я звернувся до прем’єр-міністра України та голови Верховної Ради України з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції”, – заявив Зеленський.

Він також доручив проінформувати про результати розгляду автора звернення.

Раніше Зеленський також відповів на петицію із закликом дозволити чоловікам без військового досвіду виїжджати з країни.

Електронна демократія. Про що українці пишуть у петиціях
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button