Україна

Петиція до Зеленського з вимогою звільнити Єрмака набрала 25 000 голосів

Автор петиції Олександр Іванов вважає, що "після призначення Андрія Єрмака керівником Офісу президента різко пришвидшився процес капітуляції України перед Росією"

Петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою звільнити і притягнути до кримінальної відповідальності голову Офісу президента Андрія Єрмака набрала необхідні для її розгляду 25 тисяч підписів.

Про це повідомляє 1NEWS.

Електронна петиція на сайті Офісу президента була опублікована 1 квітня і зібрала необхідну кількість підписів менше ніж за місяць, тобто на 70 днів раніше від останнього терміну.

Автор петиції Олександр Іванов вважає, що “після призначення Андрія Єрмака керівником Офісу президента різко пришвидшився процес капітуляції України перед Росією”.

Ідеться про підпис Єрмака під документом Тристоронньої контактної групи в Мінську, яким погоджується створення “консультативної ради” з ОРДЛО на рівних, в якій Росія, яка є державою-агресором,  визнається спостерігачем, як і Німеччина, Франція і ОБСЄ.

Крім того, пише автор, “Андрій Єрмак став уособленням корупції в команді Зеленського. Єрмака та його родича звинувачують в торгівлі державними посадами”.

Йдеться про оприлюднення так званих “плівок Єрмака”, на яких людина, схожа на брата голови офісу президента Дениса Єрмака (Андрій Єрмак фактично підтвердив, що це його брат), проводить кілька розмов на теми, що сприймаються як можлива торгівля державними посадами.

У перебігу цих розмов обговорюється, зокрема, скільки коштуватиме кандидатові та чи інша посада і як розподілятиметься отриманий прибуток між учасниками схеми, включно з часткою брата нинішнього голови Офісу президента. Обидва брати Єрмаки заперечують, що чинили будь-які корупційні дії.

Джерело: Українська правда

Back to top button