Україна

Петро Порошенко закликав союзників України запровадити «пекельні» санкції проти Путіна

П’ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» у прямому ефірі телеканалу CNN подякував союзникам України за підтримку у час, коли зростає загроза повномасштабного російського вторгнення, передає 1news.

 

Порошенко наголосив – Україну слід робити ще сильнішою, а Путін має чітко знати, яку ціну він заплатить у разі свого воєнного божевілля, інформує пресслужба «Євросолідарності».

«З кожним днем, крок за кроком, Захід робить більше, і це є позитивним. Те, що нам потрібно сьогодні, це робити Росію слабшою, і це можливо завдяки санкціям», – зауважив Порошенко.

«А Україну слід робити сильнішою. З кожним днем ми маємо отримувати нові обронні летальні зразки озброєнь, включно з засобами радіоелектроного захисту, протиповітряної оборони, протитанкових озброєнь, отримання розвідданих. На жаль, ми цього в достатній кількості не маємо. Однак позитивний тренд присутній, Захід дедалі збільшує відповідне постачання», – констатує п’ятий президент.

«Маємо позитивний досвід по лінії міністества оборони Великобританії. Очікуємо на візит Державного секретаря США Блінкена в Україну», – зазначає Порошенко.

«Чим більше ми робимо у цьому напрямі – тим більше шансів не мати цієї агресії. Вважаємо, що Держсекретарю Блінкену було б важливо зустрітися не лише з президентом Зеленським, а й з усіма демократичними силами, адже внутрішня єдність є дуже важливим чинником зміцнення стійкості України для захисту себе, Європи та світу», – переконаний експрезидент.

«Маємо зараз збільшити ціну, яку завдяки «пекельним санкціям» проти нього заплатить Путін. Завдяки значному збільшенню оборонного потенціалу України – тут загинуть тисячі росіян. Нам не потрібні тут солдати НАТО, але ми точно будемо захищати нашу землю. Слід також зупинити «Північний потік-2», який є спробою Путіна зруйнувати енергетичну безпеку європейських країн, адже він не є економічним чи енергетичним проектом. І Україна має отримати, як нам і обіцяли, План дій щодо членства в НАТО», – резюмував Порошенко.

 

 

 

Back to top button