Україна

Перший прем’єр-міністр України офіційно увійшов до делегації в Тристоронній контактній групі

Президент України Володимир Зеленський ввів Вітольда Фокіна до складу української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Відповідний Указ опубліковано на сайті Глави держави, повідомила 1News прес-служба Офісу Президента.

«Увести до складу делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Фокіна Вітольда Павловича, визначивши його першим заступником глави делегації (за згодою)», – зазначено в Указі.

Вітольд Фокін був прем’єр-міністром України в 1990-1992 роках.

5 серпня Фокін підтвердив, що готовий увійти до складу української делегації в Тристоронній контактній групі.

«Буду відвертим. Рішення про участь у ТКГ далося мені дуже важко. На те багато причин. Зараз смартфон у кожної дорослої людини, і соцмережі переповнені постами щодо нашого з Леонідом Кравчуком призначення до складу групи. Деякі люди образливо висловлюються, сміються стосовно нашого віку тощо. Але я твердо вирішив погодитися, вважаю за честь біля фіналу свого життя хоч чимось допомогти своїй Батьківщині. Для мене Батьківщина – це Україна та її Донбас, який я дійсно люблю. Він був, є і буде українським», – заявив Фокін.

Також він висловив готовність разом із групою політиків відвідати окуповані райони Донецької та Луганської областей для проведення переговорів щодо врегулювання ситуації.

30 липня стало відомо, що перший Президент України Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в ТКГ.

В серпні Кравчук висунув ідею надати Донецькій і Луганській областям статус вільних економічних зон.

Back to top button