Україна

Перший експеримент із навмисного зараження коронавірусом провели у Британії – новини


Фото з відкритих джерел

Експеримент був проведений для вивчення хвороби

У Великій Британії пройшов перший експеримент із навмисного зараження коронавірусом молодих людей. Він виявився успішним та безпечним. Перше у світі подібне дослідження на людях було проведено для вивчення хвороби. Про це повідомляє Reuters.

Експеримент виявився безпечним для здоров’я молодих людей. Згідно з даними досліджень, така модель є безпечною і може використовуватися для подальшого тестування методів лікування та вакцин проти коронавірусу.

Під час дослідження 36 чоловіків та жінок у віці 18-29 років навмисно заразили коронавірусом. Їх помістили в спеціальну карантинну зону та стежили за їхнім здоров’ям. Також медики стежитимуть за ними ще протягом 12 місяців після виписки. Усі вони успішно одужали без наслідків.

Згідно з даними компанії hVIVO, яка проводила експеримент, таке дослідження дозволить іншим фармацевтичним компаніям проводити тестування своїх препаратів проти коронавірусу на людях у 2022 році за умови дотримання всіх правил етики та дозволу регуляторів.

Новини за темою: Польські вчені виявили генетичний варіант, який ускладнює перебіг коронавірусу

Нагадаємо, дослідники з Університету Тампере виявили серед існуючих на ринку ліків препарати, що блокують коронавірусну інфекцію. Так, 23 протиракові, протимікробні та противірусні ліки обрали для подальшого вивчення на клітинах людини. У результаті вчені виявили ефективний, на їхню думку, препарат для лікування коронавірусної інфекції.


[ad_2]
Source link

Back to top button