Україна

Німеччина допоможе Україні розслідувати вбивства РФ мирних громадян

Німеччина допоможе Україні розслідувати вбивства РФ мирних громадян

Фото: gp.gov.ua

Ірина Венедіктова з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок побували у Бучі та Ірпені

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова разом з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок побували в Бучі та Ірпені, які приходять до тями від російської окупації.

 

Ірина Венедіктова зазначила, що майже третина загиблих у Київській області – це жертви російських загарбників у Бучі. З могил біля місцевої церкви ексгумовано понад сотню тіл. Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора у вівторок, 10 травня.

 

“Наше завдання – справедливість для потерпілих, правосуддя для військових злочинців, що вбивали людей, які просто йшли за продуктами або їхали велосипедом. Окупанти катували і знущалися з людей просто за те, що перед ними – українець. Зараз ми встановили вже перші 10 військовослужбовців РФ, підозрюваних у тортурах та ймовірного вбивцю чотирьох чоловіків на вулиці Яблонській”, – констатувала генпрокурор.

 

 

 

 

 

 

Також Ірина Венедіктова зазначила, що сьогодні прокурори Офісу генпрокурора повідомили про підозру ще трьом військовослужбовцям, вже відомою на весь світ своєю жорстокістю 64 окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії Російської Федерації. Слідство встановило, що вони увірвалися до приватного будинку у Бучі та пострілами в голову вбили двох чоловіків.

 

“Ми працюємо над тим, щоби кожен російський кат був встановлений, але робота на територіях утруднена значним замінуванням”, – зазначила генпрокурор.

 

З головою зовнішньополітичного відомства Німеччини обговорили можливість залучення німецьких експертів із розмінування та участь судово-медичних фахівців у допомозі українським спеціалістам. Міністр закордонних справ ФРН Аннелена Бербок повідомила, що Німеччина готова всіляко сприяти Україні у розслідуванні воєнних злочинів.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button