Україна

Перші 10 українців вакцинувались від коронавірусу

10 лікарів з Черкаської області були вакциновані від коронавірусу. Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов сказав під час брифінгу, повідомляє 1News.

«В Черкасах у нас вже 10 чоловік провакциновано. Першим був лікар-реаніматолог Євген Горенко», – заявив Степанов.

За його словами, вакцинація «вже планово пішла».

В свою чергу голова Черкаської ОДА Олександр Скічко заявив, що в регіоні на 100% готові до першого етапу вакцинації.

«Саме з нас починається всеукраїнська вакцинація. У цей момент отримуємо 16,2 тисячі доз вакцини Oxford/AstraZeneca», – уточнив він.

Скічко також додав, що першим щеплення отримав лікар-реаніматолог Євген Горенко, який працює в COVID-відділенні Черкаської обласної лікарні.

«Як і в цілому по Україні, у нас працюватиме каскадна модель вакцинації, яка передбачає роботу мобільних бригад у визначеному послідовному порядку. Ми строго стежимо за температурним режимом для зберігання вакцини – від +2° до +8° С», – уточнив голова ОДА.
Скічко підкреслив, що вакцинація проти коронавірусу є добровільною і безкоштовною.
«Вона відбудеться в V етапів: на І етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на ІІ – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на ІІІ – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на ІV етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. V етап – усі інші категорії населення», – повідомив Олександр Скічко.
Back to top button