Україна

Перша партія вакцини Pfizer прибула в Україну: хто може не неї розраховувати

Перша партія вакцини Pfizer від коронавірусу вже прибула до України. Препарат з торговою назвою Comirnaty буде використовуватись для вакцинації літніх українців. Про це в ефірі «Україна 24» заявив заступник міністра охорони здоров`я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

У рамках першої партії прибули 117 000 доз вакцини Pfizer. Ця партія законтрактована проектом «Безпечні ліки» за підтримки USAID.

Ляшко зазначив, що 17 квітня, 29 500 доз роз’їдуться по всіх обласних центрах. І вже 18 квітня почнуться щеплення в Київській області, а з 19 – по всій країні.

29 500 вакцин будуть розвезені в рівній кількості в кожну область. Вакцина знаходиться в багатодозових флаконах – по шість доз в одному флаконі.

З 117 000 доз одразу використані для першого щеплення тільки 50%, після цього через 25 днів цією ж вакциною буде робитися друге щеплення.

Перші щеплення вакциною Pfizer почнуться в будинках престарілих – будуть вакцинувати мешканців і персонал. Наступники стануть працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій і прикордонники.

Вакцина виробництва Pfizer повинна зберігатися та транспортуватися за температури в межах від -60 °C до -80 °C.

Для перевезення перших 117 тисяч доз вакцини від Pfizer від СOVAX за результатами відкритого тендера проектом «Безпечні та доступні ліки» обрали приватну логістичну компанію ТОВ «Фармасофт».

Back to top button