Україна

Перевізники дещо знизили вартість проїзду в маршрутках на Київщині

На Київщині почали знижувати тарифи на проїзд в приміському пасажирському транспорті, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу Київської ОДА.

“На Київщині в результаті конструктивного діалогу керівництва області та перевізників вдалося розпочати процес зниження тарифів на проїзд у приміському пасажирському транспорті”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 6 серпня очільник області Василь Володін провів зустріч з перевізниками, під час якої попередньо домовилися про зниження тарифів, де підвищення відбувались протягом 2021 року, виходячи з того, що таке підвищення не може перевищувати 15-18%.

«Наразі вже знижено тарифи на 9 маршрутах. Це розумний компроміс, який враховує економічні реалії, в яких працюють перевізники, та можливості населення оплачувати їхні послуги. Вважаю, що решта надавачів послуги також мають з розумінням поставитися до платоспроможності людей та переглянути тарифи», – підкреслив голова Київської ОДА.

За даними управління пасажирських перевезень Київської облдержадміністрації, скорочення вартості проїзду відбулося на наступних напрямках: Вишневе – Київ; Боярка – Київ; Васильків; Криве Озеро – Київ; Ірпінь – Київ; Чабани – Київ; Петрівське – Київ; Крюківщина – Київ АС “Київ”; Крюківщина – Київ АС “Південна”. Збільшення вартості проїзду на жодному із перелічених напрямків не перевищує 18%.

Водночас із 2015 року, згідно з законодавством України, Київська обласна державна адміністрація не має повноважень щодо здійснення державного регулювання тарифів на послуги з перевезення пасажирів на приміських і міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Київської області.

 

 

 

 

Back to top button