Україна

Переведення медиків на пів ставки – Ляшко пригрозив штрафами у 65 тис грн – 1News

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко
Фото з відкритих джерел

За кожного такого працівника керівнику загрожує штраф у 65 тисяч гривень

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко пригрозив керівникам медичних закладів штрафами за переведення медиків на пів ставки. За кожного такого працівника з них стягуватимуть 65 тисяч гривень. Про це глава МОЗ написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами міністра, сьогодні, 8 січня, у нього пройшла зустріч з виконувачем обов’язків голови Державної служби з питань праці Ігорем Дегнерою. В ході бесіди обговорювалися питання контролю за виплатою заробітної плати медикам та їх незаконне переведення на пів ставки.

“Якщо такий факт буде зафіксований, то керівнику медустанови загрожує штраф 65 000 тисяч гривень за кожного такого працівника”, – написав Ляшко.

1News за темою: “Пишіть в особисті повідомлення”: У Зеленського закликали медиків повідомляти про невиплату підвищеної зарплати

Нагадаємо, що 12 січня Кабінет міністрів ухвалив постанову про підвищення зарплат медикам. Після чого у МОЗ запевнили, що медичні працівники, які отримали в січні стандартний аванс, отримають всі необхідні надбавки в кінці місяця разом із заробітною платою. А для медзакладів, яким бракує на це коштів, передбачено окремий механізм дофінансування.


Джерело

Back to top button