Україна

Переведення часу в Україні не вдалося відмінити: депутати відправили законопроект на доопрацювання

Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроект, яким передбачалась відміна переходу на літній час, повідомляє 1News.

У другому читанні відповідний законопроект підтримали тільки 212 депутатів, при необхідних 226.

Документ пропонував визначити, що на території України обчислення часу відбувається за Києвом, і не здійснюється сезонний перехід часу.

В профільному комітеті звертали увагу, що якщо закон набере чинності до останньої неділі березня, то Україна не буде переходити на літній час і залишиться у зимовому.

Як сказано в пояснювальній записці, «законопроєкт спрямований на захист здоров’я населення, оскільки на думку більшості науковців та лікарів, зазначений порядок обчислення часу в частині щорічного переведення стрілок годинника на одну годину вперед і назад, несе ряд негативних наслідків, викликає значне погіршення стану здоров’я громадян в період адаптації до «літнього» та «зимового» часу».

Профільний комітет рекомендував у цілому схвалити цей закон.

В першому читанні Верховна Рада прийняла законопроект на початку березня.

В пояснювальній записці зазначено, що відміна переведення часу «спрямована на протидію агресії з боку Російської Федерації», а «закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій».

Back to top button