Україна

Переселенцям планують видати понад 53 тисячі квартир за рік – ОП

Переселенцям планують видати понад 53 тисячі квартир за рік – ОП

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Зруйнований будинок в Ірпені

Тимчасовим житлом планують забезпечити близько 190 тисяч переселенців. Пізніше квартири передадуть тим, хто стояв у черзі на житло.

 

Протягом року планується забезпечити житлом близько 186 тисяч переселенців, держава надасть понад 53 тисячі квартир. Про це у п’ятницю, 29 квітня, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

 

“Квартири будуть надаватися з ремонтом і мінімальним оснащенням технікою та меблями”, – зазначив він.

 

За його словами, квартири будуть у державній власності. “Після повернення людей у ​​свої будинки ці квартири надаватимуться людям, які роками стояли в черзі на житло”, – пояснив Тимошенко.

 

Заступник керівника ОП також нагадав, що власники пошкодженого або втраченого майна можуть зареєструвати його у застосунку або на сайті Дія.

 

Крім того, Тимошенко повідомив, що президент Володимир Зеленський поставив за мету розробити стратегію відновлення та модернізації інфраструктури України.

 

Планується створити базу даних потреб усіх населених пунктів країни і розробити концепцію простору для кожного з них.

 

“Протягом цього тижня отримаємо від усіх балансоутримувачів докладні дані про потреби. Після їхньої консолідації, орієнтовно до 5 травня, ми зможемо перейти до розробки концепції оновлення та модернізації”, – повідомив Тимошенко.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button