Україна

Переселенці зможуть отримати соціальні послуги та виплати без паспорта


Переселенці зможуть отримати соціальні послуги та виплати без паспорта

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пояснило, як внутрішньо переміщені особи можуть отримати держвиплати, якщо вони втратили документи.

 
Внутрішньо переміщені особи відтепер можуть отримати соціальні послуги та виплати навіть у тому випадку, якщо вона втратила паспорт. Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у п’ятницю, 15 липня.
 
Переселенці для отримання виплат або послуг достатньо використовувати документи з Додатку Дія, зокрема, Документ, або довідку про те, що людина звернулася за оформленням паспорта до Державної міграційної служби.
 
“15 липня внутрішньо переміщені особи можуть ставати на облік, реєструватися та отримувати допомогу від держави навіть без наявності паспорта – на підставі довідки від Державної міграційної служби (ДМС) або через додаток Дія. Запрацювала відповідна урядова постанова, яка ініціювала Мінреінтеграцію спільно з Мінсоцполітики та ДМС”, – сказано у повідомленні відомства.
 
У Міністерстві зазначили, що це значно спростить переселенцям отримання послуг та виплат.
 
Внутрішньо переміщені особи можуть отримати довідку про оформлення паспорта у центрах надання адміністративних послуг, територіальних органах, підрозділах або підприємствах ДМС.
 
Нагадаємо, Пенсійний фонд пояснив, як переселенцям поновити пенсії.
 
Раніше повідомлялося, що у додатку Дія з’являться до 10 нових послуг.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button