Україна

Перепис населення проводитимуть раз на 10 років


Перепис населення проводитимуть раз на 10 років

Законом встановлюється періодичність проведення всеукраїнського перепису населення не рідше ніж один раз на десять років.

 
Парламент ухвалив в цілому законопроект про осучаснення збору статистичної інформації та встановлення періодичності проведення Всеукраїнського перепису населення – не рідше одного разу на 10 років. Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк.
 
Дату і строки проведення перепису визначатиме Кабінет Міністрів України.
 
Отримувати дані для перепису пропонується сучасними методами, зокрема через заповнення респондентами переписної документації за допомогою спеціального програмного забезпечення в Інтернеті, використання національних електронних інформаційних ресурсів (систем).
 
За центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері статистики, закріплюються повноваження отримувати від держорганів з національних електронних інформаційних ресурсів (систем) у рамках програми перепису населення дані, необхідні для цього, а також збирати, обробляти, зберігати дані респондентів з дотриманням вимог законодавства України щодо захисту інформації.
 
Нагадаємо, у Мінцифрі розповіли, як проводитимуть перепис населення.
 
Також стало відомо, про що українців питатимуть під час перепису.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button