Україна

Перемовини з ОРДЛО – Кулеба заявив про неможливість діалогу – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Можливість перемовин між Україною та ОРДЛО стала ключовою темою зустрічі радників “нормандської четвірки”

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що прямий діалог із незаконною владою тимчасово окупованих територій Донбасу неможливий, оскільки тоді статус РФ зміниться зі сторони конфлікту на посередника. Про це дипломат повідомив під час брифінгу.

“Ключове питання вчора (10 лютого, під час зустрічі радників лідерів “нормандського формату”, – ред.) було – прямий діалог між Україною та ОРДЛО. Росія наполягає, щоб Україна вела прямий діалог з так званими “Л/ДНР”. Якщо Україна на це піде, тоді статус Росії зі сторони конфлікту зміниться статусом посередника. Тому ми на це не йдемо”, – сказав Кулеба.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що Україна готова до будь-яких форматів мирних перемовин щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Тоді він сказав, що Україну, США, Францію і Німеччину обʼєднує спільна мета – повернути Росію за стіл перемовин.

1News за темою: Прогрес у виконанні Мінських домовленостей можливий за однієї умови, – Кулеба

Учора, 10 лютого, у Берліні відбулася зустріч радників із зовнішньополітичних питань з країн “нормандського формату” – України, Німеччини, Франції та Росії. Про деталі зустрічі, а також про попередній раунд перемовин наприкінці січня читайте в нашому матеріалі.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button