Україна

Переговори з Росією можливі лише після її поразки – МЗС


Переговори з Росією можливі лише після її поразки - МЗС

Зважаючи на агресивну поведінку Росії (обстріли Вінниці, Миколаєва, Харкова та інших міст), зараз немає підстав для переговорів між країнами.

Статус мирних переговорів – удари по Вінниці, Миколаєву, Харкову, інших містах та штурмові дії росіян на сході України. Про це в інтерв’ю Forbes заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Росіяни як мантру повторюють: “З 24 лютого наші цілі залишилися незмінними, змінився лише спосіб їхнього досягнення”. Спосіб фронтальної атаки на Україну з метою одномоментного знищення було змінено на концентровані удари та просування зі сходу. Але мета залишилася незмінною – знищити нас”, – каже Кулеба.

За його словами, кожною такою заявою росіяни демонструють не готовність до переговорів, а незмінність кінцевої мети цієї операції – знищення України. Жодних переговорів про мир досі немає з вини російської сторони, і ніхто на цю тему не зустрічається.

“Давайте спочатку змінимо ситуацію на фронті, а потім говоритимемо. Усі розуміють, що переговори безпосередньо прив’язані до ситуації на фронті. Я всім партнерам кажу просту річ: “За стіл переговорів Росія має сісти після поразки на полі битви. Інакше це знову буде мова ультиматумів”. Президент України Володимир Зеленський дотримується у цьому питанні принципової позиції. Він не відкидає можливості переговорів, але зараз для цього немає підстав з огляду на агресивну поведінку Росії”, – підсумував глава МЗС.

Раніше Дмитро Кулеба розповів про домовленості щодо вивезення зерна.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button