Україна

Переговори радників лідерів “Нормандії” у Берліні – названі цілі України – 1News


Фото з відкритих джерел

Серед іншого, Україна буде пропонувати ініціативи щодо поліпшення верифікації режиму повного припинення вогню на Донбасі

Головними цілями України на переговорах політичних радників “нормандської четвірки” у Берліні буде відкриття КПВВ та звільнення утримуваних. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак, передає пресслужба ОПУ.

“Однією з цілей української сторони на переговорах політичних радників лідерів держав-учасниць “нормандського формату” буде розблокування роботи Тристоронньої контактної групи для подальшого просування в мирному врегулюванні і завершенні війни на Донбасі”, – наголосив він.

Крім того, Україна буде пропонувати ініціативи щодо поліпшення верифікації режиму повного припинення вогню на сході країни.

“Представники України будуть обов’язково піднімати питання про розблокування процесу взаємного звільнення утримуваних осіб і відкриття КПВВ на лінії розмежування”, – підкреслив очільник Офісу.

1News за темою: Кулеба: Головна ціль для України на зустрічі радників “Нормандії” – розблокування роботи ТКГ

Нагадаємо, речник федерального уряду ФРН Вольфганг Бюхнер підтвердив, що зустріч радників з зовнішньо політичних питань України, Німеччини, Франції та Росії пройде в четвер, 10 лютого. Ця зустріч є продовженням переговорів, які відбулися 26 січня в Парижі, першої зустрічі за довгий час.


Джерело

Back to top button