Україна

Переговори Макрона та Зеленського – обговорили інфраструктурні проєкти – 1News

Президент України Володимир Зеленський та президент Франції Емманюель Макрон


Reuters

Зокрема вони торкнулися питань про реконструкцію водоканалу, постачання локомотивів та пожежно-рятувальної техніки

Президент України Володимир Зеленський під час перемовин з президентом Франції Емманюелем Макроном обговорили питання економічного та інфраструктурного співробітництва. Про це йшлося під час спільної пресконференції глав держав.

За словами Зеленського, важливим питанням перемовин стало залучення Франції до спільних економічних та насамперед інфраструктурних проєктів.

“Я ціную, що французька сторона бере активну участь у відновленні інфраструктури нашої держави, покращення життя наших громадян, перш за все на сході України. У спільній взаємодії нами реалізується важливий проєкт для очищення питної води в місті Маріуполь та реконструкції водоканалу в місті Попасна, що на Луганщині. Завдяки цим проєктам доступ до якісної питної води отримає пів мільйона маріупольців та понад один мільйон наших громадян на Луганщині”, – зазначив він.

При цьому український глава підкреслив, що під час перемовин із французьким лідером фіналізували домовленості та привели в практичну стадію реалізацію важливих проєктів, зокрема йдеться про постачання 130 локомотивів компанії Alstom на суму 900 мільйонів євро та постачання 370 одиниць пожежно-рятувальної техніки на 300 мільйонів євро.

Також Зеленський розповів що у рамках співпраці реалізується проєкт з будівництва у місті Миколаїв патрульних катерів для державної прикордонної служби.

Водночас Україна та Франція продовжують розвивати співробітництво з компанією Airbus щодо створення національного перевізника.

1News за темою: Велика Британія виділяє майже 2 млрд фунтів стерлінгів на інфраструктуру й енергетику, – Зеленський

Як повідомлялося раніше, Франція надасть Україні макрофінансову допомогу у розмірі 1,2 млрд євро для стабілізації української економіки.

Це, за словами Володимира Зеленського, допоможе стабілізувати українську економіку.


Джерело

Back to top button