Україна

Передано до суду справу про привласнення 5 млн грн у військовій частині


Передано до суду справу про привласнення 5 млн грн у військовій частині

Командир частини разом з підлеглими розробили схему привласнення частки “бойових” доплат військовим свого підрозділу.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо командира однієї з військових частин на Донеччині й чотирьох його підлеглих, які нараховували “бойові” виплати військовим, що навправді не були на передовій, сума завданих державі збитків становить майже 5 млн грн. Обвинувальні акти передано до суду. Про це сьогодні, 31 січня, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Повідомляється, що командир частини разом з підлеглими розробили схему привласнення частки “бойових” доплат військовим свого підрозділу: внесли у списки для виплат 9 військовослужбовців частини, які не брали безпосередньої участі в бойових діях і взагалі перебували за межами Донецької області.

“Протягом 7 місяців військовослужбовці щомісячно безпідставно отримували по 100 тисяч гривень. Частину коштів начебто як благодійну допомогу для свого підрозділу вони перераховували на вказаний командуванням картковий рахунок. З березня по вересень 2022 року сума завданих державі збитків становила майже 5 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

Командира частини і трьох його підлеглих обвинувачують у розтраті й заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, і видачі завідомо неправдивих офіційних документів.

Ще одну учасницю злочинної схеми обвинувачують у розтраті та заволодінні чужим майном, вчиненим організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Усім учасникам схеми загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що на Дніпропетровщині начальника відділення персоналу штабу військової частини визнано винним у заволодінні майном в особливо великих розмірах та засуджено до 7 років 6 місяців ув’язнення з конфіскацією майна.

На Миколаївщині посадовець військової частини нарахував мільйон “бойових”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button