Україна

Передано до суду першу справу про зґвалтування під час війни

Передано до суду першу справу про зґвалтування під час війни

Фото: facebook.com/VenediktovaIryna

За вбивство та зґвалтування судитимуть Михайла Романова

За вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть Михайла Романова – військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебсько-Новгородської дивізії ЗС РФ.

Генеральна прокуратура України передала до суду першу справу про зґвалтування під час війни. Про це повідомила генпрокурор України Ірина Венедіктова.

Повідомляється, що за вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть Михайла Романова – військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебсько-Новгородської дивізії ЗС РФ.

Київська обласна прокуратура та СБУ в рамках розслідування цього ганебного воєнного злочину встановили, що у березні під час окупації Броварського району нелюд увірвався до будинку в одному із сіл та застрелив його господаря. П’яний військовослужбовець разом з іншим окупантом одразу ж після вбивства кілька разів зґвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю та насильством навіть щодо її дитини, яка була в цей час поруч, – йдеться у повідомленні.

Обвинувачений поки що на волі, але Венедіктова стверджує, що він не втече від справедливого суду та відповідальності перед законом.

Якщо вам відома додаткова інформація про причетність цього військовослужбовця до інших воєнних злочинів – сповіщайте наш єдиний доказовий хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31 – 87, 050-107-66-75, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найважливіша складова процесу боротьби з використанням зґвалтувань як зброї війни – співпраця жертв з правоохоронними органами.

Коли постраждалі будуть готові і почуватимуться у безпеці – вони можуть завжди звернутися до нас за допомогою та захистом закону, – пише Венедіктова.

Раніше повідомлялося про групові зґвалтування дітей окупантами. За словами омбудсмена, 14-річна дівчинка, зґвалтована п’ятьома чоловіками-окупантами, зараз вагітна. А 11-річного хлопчика ґвалтували на очах у матері.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button