Україна

Пентагон не може змусити Starlink заблокувати послуги для росіян


Пентагон не може змусити Starlink заблокувати послуги для росіян

Starlink – це комерційний продукт, і Росія без проблем намагається придбати його на “чорному ринку”.

Помічник міністра оборони США з питань космічної політики Джон Пламб заявив, що Міністерство оборони США не може змусити компанію SpaceX припинити обслуговування терміналів Starlink, які використовують російські окупанти на фронті, наприклад, шляхом створення “білого списку” для терміналів українських військ. Про це він сказав на Space Symposium 2024, передає Defence One.

“Я не думаю, що Міноборони в змозі змусити їх робити такі речі, тому я просто скажу це. Я знаю про занепокоєння України й працюю над цим як з Україною, так і з Starlink”, – зазначив Пламб.

За його словами, Starlink – це комерційний продукт, і Росія без проблем намагається придбати його на “чорному ринку”.

Він додав, що спроби різних суб’єктів отримати і використовувати Starlink – це “те, що ми повинні просто прийняти і зрозуміти”.

Помічник міністра оборони США з питань космічної політики наголосив, що Пентагон працює з Україною і SpaceX, щоб “надати послуги, яких потребує Україна, і запобігти використанню цього російськими силами”.

раніше повідомлялося, що Пентагон заплатив за контракт із SpaceX на розміщення терміналів Starlink в Україні $23 млн.

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що Україна знайшла спосіб, який допоможе значно обмежити можливості російських військових користуватися терміналами Starlink.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button