Україна

Пенсіонери силових структур збирають акцію протесту: вимагають перерахувати пенсії

14 липня у Києві пройде Всеукраїнська масова акція протесту ветеранів усіх силових структур, які вимагатимуть невідкладного перерахунку пенсій, повідомили 1News організатори акції.

фото з попередньої акції у Львові

Всеукраїнська мирна акція пенсіонерів та ветеранів силових структур в м. Києві запланована на 10:00 біля Верховної Ради.

Також ветерани силових структур проведуть акцію біля Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України та офісу Президента України.

Причина – необхідність проведення перерахунку пенсій і приведення їх до рівня та розмірів, визначених законодавством.

Організатори зауважують, що пенсіонери усіх силових структур зі столиці та регіонів вимагатимуть невідкладного перерахунку пенсій.

Аналогічні ветеранські заходи цього дня пройдуть і в обласних центрах.

«Всі громадські організації ветеранів та пенсіонерів правоохоронних органів закликаються до участі в акції-протесті з метою захисту своїх прав на гідну заслужену пенсію», – зазначають організатори акції.

Зазначимо, що 10 липня Президент України Володимир Зеленський поставив завдання уряду вжити заходів для відновлення справедливості у виплаті пенсій військовим пенсіонерам.

«Через недосконалі зміни до закону про індексацію доходів українців, які були ухвалені ще у 2017 році, не було врегульовано питання про індексацію пенсій військових. Внаслідок цього утворилася суттєва різниця між пенсіями, які були призначені до 2018 року, та новими виплатами. Задля відновлення справедливості з ініціативи Володимира Зеленського Міністерство соціальної політики розробило рішення про підвищення виплат військовослужбовцям, що перебувають на пенсії. Відповідну постанову Кабінет Міністрів України ухвалить на наступному засіданні», – повідомила 1News прес-служба Офісу Президента.

Зазначається, що це рішення покликане зменшити наявні диспропорції.

Зокрема передбачається, що з 1 липня цього року буде встановлена доплата в розмірі 2000 гривень для майже 400 тис. військових пенсіонерів, яким були призначені пенсії до 1 березня 2018 року. Мінімальна пенсійна виплата військовим буде встановлена на рівні 3854 гривень.

Також будуть підвищені й виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Понад 40 тис. осіб отримають підвищення майже у 700 гривень.

Back to top button