Україна

Пенсійний фонд пояснив, як переселенцям відновити пенсії


Пенсійний фонд пояснив, як переселенцям відновити пенсії

Переселенці, які тимчасово змінили місце проживання, можуть отримати свої пенсії на нову адресу, заявили у ПФУ.

 
Внутрішньо переміщені особи, які отримували пенсії через Укрпошту та тимчасово змінили місце проживання, можуть отримувати пенсії на нову адресу. Зокрема, вони можуть це зробити через платіжну систему Швидка копійка АТ Ощадбанк або через внутрішні перекази АТ Укрпошта. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України (ПФУ) на своїй офіційній сторінці у Facebook у вівторок, 5 липня.
 
“У разі, якщо пенсію за відомостями на виплату пенсій не буде отримано, АТ Укрпошта повідомить про це Пенсійний фонд України, і кошти буде виплачено з наступного місяця”, – сказано в повідомленні.
 
У ПФУ також зазначили, що якщо пенсію не одержано протягом шести місяців поспіль, то її виплату призупинять. Українцям, які хочуть відновити виплати, потрібно звернутися до місцевих органів Пенсійного фонду.
 
У прес-службі відомства додали, що якщо Укрпошта повідомить про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій у певних районах та населених пунктах, то є альтернативний механізм виплати пенсій. Зокрема, їх можуть зарахувати на рахунки Ощадбанку.
 
Нагадаємо, за даними Мінсоцполітики України, 300 тисяч українців, які перебувають на окупованих територіях, не можуть одержати пенсії.
Раніше повідомлялося, що з початку війни в Україні виплатили понад 140 мільярдів гривень пенсій.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button