Україна

Печерський суд дозволив заочно розслідувати причетність Януковича до розстрілів на Майдані

Суд дозволив заочне розслідування щодо Віктора Януковича, оскільки він переховується у Росії

Печерський районний суд Києва дозволив заочне розслідування щодо експрезидента України Віктора Януковича у справі про вбивства протестувальників на Майдані у 2014 році.

Про це інформує 1NEWS.

В Офісі генпрокурора пояснили, що оскільки Янукович переховується від органів слідства та суду на території Росії, таке рішення суду надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування стосовно експрезидента за його відсутності.

За даними слідства, Янукович, хотів припинити масові акції протесту, які ставили під загрозу його перебування при владі.

Експрезидент спільно з ексголовою Служби безпеки України та тодішнім міністром внутрішніх справ не пізніше 18 лютого 2014 року “організував застосування працівниками правоохоронних органів без відповідних підстав і з порушенням норм чинного законодавства спецзасобів, військової техніки, вогнепальної зброї для силової протидії та розгону демонстрантів”.

Такі дії призвели до масових жертв серед мітингувальників в центральній частині Києва з 18 по 20 лютого 2014 року, в тому числі до протиправного заподіяння смерті 62 особам, стверджує слідство.

Підозрюваному інкримінують організацію у складі злочинного угруповання, до якого входили екскерівники правоохоронних органів та інші колишні високопосадовці, з 18 по 20 лютого 2014 року “незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення працівниками правоохоронних органів влади та службових повноважень, умисних вбивств та закінчених замахів на вбивства, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також організація терористичного акту”.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button