Україна

Печерський райсуд Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт

Народному депутату від ОПЗЖ обрали запобіжний захід до 9 липня 2021 року і зобов'язали носити електронний браслет

Печерський райсуд Києва обрав народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку запобіжий захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня 2021 року.

Медведчука зобов’язали носити засіб контролю – електронний браслет, – інформує 1NEWS.

Медведчук має з’являтися до слідчого або в суд на першу вимогу, здати паспорти і носити електронний засіб контролю, а також не спілкуватися з особами, яких визначить слідство.

Суд також відмовив деяким нардепам від “Опозиційної платформи – За життя”, які хотіли взяти Медведчука на поруки.

Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання сторони обвинувачення про взяття Медведчука під варту до 10 липня 2021 року з альтернативою застави в розмірі 300 млн грн.

Генпрокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам – Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку – у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища “Глибока” в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України. Також Медведчуку інкримінують передачу агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ.

У разі доведення вини за статтею про держзраду (ч.1 ст.111 ККУ) їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15років з конфіскацією майна або без такого, а за розграбування національних цінностей на окупованій території ( ч.1 ст. 438 ККУ) – позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Джерело: Укрінформ

Back to top button