Україна

Паводок на Волині: підтоплено понад 13 тисяч га сільгоспугідь


Паводок на Волині: підтоплено понад 13 тисяч га сільгоспугідь

14-16 лютого на рiчках басейну Прип’ятi продовжиться поступовий рiст рiвнiв води на 0,1-0,3 м над поточними рiвнями.

На Волині затоплено й підтоплено понад 13,7 тис. га сільськогосподарських угідь. Про це у вівторок, 13 лютого, повідомила пресслужба Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області.

“Станом на 13.02.2024 р. на території Волинської області затоплено та підтоплено понад 13,7 тис. га сільськогосподарських угідь, в т.ч. у Камінь-Каширському районі – 5,2 тис. га, у Ковельському – 8,5 тис. га та 246 господарських будівель”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на ліквідації проривів захисних дамб, виявленні та ліквідації бобрових загат щоденно працюють аварійні бригади Прип’ятської, Любешівської та Ковельської експлуатаційних дільниць, вони проводять аварійні ремонти водопропускних та водорегулювальних споруд.

“14-16 лютого на рiчках басейну Прип’ятi продовжиться поступовий рiст рiвнiв води на 0,1-0,3 м над поточними рiвнями (Волинська, Рiвненська, Житомирська області) з подальшим затопленням річкових заплав”, – повідомляють в установі.

В офісі наголошують, що триватиме повiльне затоплення сільгоспугiдь і господарських споруд у прирiчкових населених пунктах вздовж рiчок Прип’ять і Стохiд. У Ковельському та Камiнь-Каширському районах Волинської областi попереджають про II рiвень небезпеки – помаранчевий.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті через підтоплення перекрили дорогу державного значення.

Нагадаємо, у січні на Закарпатті через підтоплення перекрили державну трасу Н-09. В області підтоплено 330 га сільськогосподарських угідь, переважно в долині річки Боржава в Хустському та в Берегівському районах.

У грудні минулого року на Закарпатті внаслідок зимового паводку було підтоплено понад 640 га сільськогосподарських угідь у Берегівському та Хустському районах.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button