Україна

Пасажиропотік на держкордоні України у минулому році збільшився на 18 %

Протягом минулого року на державному кордоні України збільшився пасажиропотік. Рух пасажирів у порівнянні з позаминулим роком зріс на 18% і склав 39 млн осіб. Про це повідомила Державна прикордонна служба України в Facebook, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“Минулого року пасажиропотік зріс на 18% і склав 39 млн.осіб. Прикордонники відмовили у пропуску близько 46 тисячам осіб, що вдвічі більше, ніж у 2020 році. З них іноземці, яких не пропустили-31 тисяча”, – йдеться в повідомленні.

Головними причинами відмов у пропуску через кордон для іноземних громадян, як і в попередньому році, були карантинні обмеження і не підтвердження мети поїздки в нашу країну. Причини відмов у пропуску через кордон для наших співвітчизників-недійсні документи, відсутність доручення батьків і заборона виїзду за межі країни.

Найбільше відмовляли в пропуску громадянам Росії-близько 7 тисяч осіб-це в 2,5 рази більше, ніж позаторік. Майже втричі зросла кількість відмов у в’їзді в Україну громадянам Молдови (понад 5300 осіб). У той же час, значно знизилася кількість громадян Ізраїлю, яких не пропустили в Україну.

Відзначимо, що країною, куди найчастіше виїжджали українці, є Польща.

Back to top button