Україна

ПАРЄ закликає Україну негайно реформувати ОАСК

На думку ПАРЄ, цей суд підриває судову реформу та зусилля в боротьбі з корупцією

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) висловлює стурбованість намаганнями української влади затягнути судову реформу і наголошує, що саме ця реформа “повинна бути імплементована в терміновому порядку” для успішної боротьби з корупцією в країні.

Про це йдеться у резолюції “Прогрес моніторингу асамблеї (січень-грудень 2021 року)”, – інформує 1News.

ПАРЄ закликає українську владу “негайно” реформувати Окружний адміністративний суд Києва, “постанови якого проти рішень уряду оскаржені й розглядаються як спроби підірвати реформу та зусилля в боротьбі з корупцією”.

У резолюції наголошується, що створення “п’ятирівневої інституційної структури для боротьби з корупцією почало давати відчутні результати”.

“Асамблея вважає, що процес призначення на нині вакантні посади керівників антикорупційних інституцій стане лакмусовим папірцем для політичної волі української влади боротися з корупцією на всіх рівнях”, – наголошується у документі.

Серед позитивних перетворень, які відбулися в Україні за минулий рік, ПАРЄ відзначила перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя, а також “зусилля української влади реформувати судову систему, щоб гарантувати незалежність та неупередженість правосуддя”.

Водночас ПАРЄ висловлює стурбованість “намаганнями затягнути та підірвати” ці важливі перетворення.

Окрім того, вітаючи зусилля Києва у боротьбі з “неправомірним впливом олігархів”, асамблея закликала врахувати всі зауваження та рекомендації Венеціанської комісії щодо так званого антиолігархічного закону, щоб “забезпечити його відповідність європейським стандартам та нормам”.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button